Mikor az élet a földre kényszerít, rájön arra az ember, hogy mennyire mostohán bánik önmagával. Rossznak érzi magát mindenért, mert a világ különleges normák szerint működik. Mi meg megtanulunk ezen normák szerint, bele dobozolni magunkat a keretrendszerekbe.
Keressük a megvilágosodást, mert azt gondoljuk, hogy majd az elhozza azt az állapotot, hogy végre jók leszünk. Jól leszünk, lekésve a most pillanatiról…
Vajon a világ nem fogad el bennünket, vagy mi nem fogadjuk el önmagunkat, úgy ahogy vagyunk?
Persze ez sokaknak egy egymilliós kérdés, de a külvilág minket tükröz, tehát lehet mutogatni a kintre, akkor is ha fáj, ha hasogat, ha ezer dolog történik, de a változás mindig odabent indul meg.
Mikor megváltoznak a prioritások, és végre nem bánunk magunkkal keményen, és merünk sebezhetőkké válni önmagunk előtt is. Mert úgyis tökéletesek vagyunk, gyengén, védtelenül, sebezhetően is.
Mindenki gazdagodni, ”gyógyulni” akar és megváltoztatni önmagát. Vagy épp másokon segíteni, miközben saját lelkük, életük is romokban hever.
Folyamatos elfutás ez önmagunktól.
Megakarunk világosodni, öntudatunkra ébredni stb..
Meditálunk, ezer felé rohanunk. Olyanokká válunk, mint egy űzött vad. Mígnem egy szép napon arcunk elé tolja a teremtő az egyetlen egy lehetőséget a felismerést.
A jelen pillant megélését, a MOST pillanatát. Amiben és ahol rájön a lélek, nincs mit, miért változtatni.
Amíg az ember keresi a menekülési útvonalat, az utat, addig folyton úton van. A kereső csak keres, de soha nem talál. Az fog felébredni, aki rájön nincs mit megkeresni és megáll.
Vándorból éberré válik. Nem érkezik meg sehová, mert már ott van ahol kell..
A spiritualitás útvesztője az elkerülés, maga a keresés. Az úton levés a változni akarás, a gazdagodás vágya stb.
A jelent nem megélve, és tudva, hogy nincs út, csak létezés. Maga a tapasztalás, a pillanat az út. Nem kell végig menni semmin, elkerülhetetlen a tapasztalás. Aki folyton megváltozni akar, az újra és újra kínlódni fog. Egyetlen dolog létezik ami előre visz. A tökéletes önelfogadás, és önszeretet…Itt és most..